Malindi Külliyesi

13.12.2014
Malindi/Kenya:Malindi'de yaşayan Muhsin Şerif beyle ortaklaşa yaptırdığımız Külliyenin açilışı 28.Kasım günü yapılan törenle hizmete açıldı.Hafız İbrahim Gürkan hocanın Kuran tilavetiyle başlayan program davetlilerin konuşmalarıyla devam etti.Toplantıya Malindi bölgesinde hizmet veren kuruluş ve dernek yöneticileri Malindi hükümet temsilcileri ve bölgenin tanınmış büyük alimi Ebu Ahmed Ahmet el-Bedevi katıldılar. Programda söz alan konuşmacılar;Türkiye'den gelip buralarda bizim çocuklarımızı eğiten bizlere mabetler yaptıran bu insanlara huzurlarınızda çok teşekkür ediyoruz ve kendilerinin her zaman yanlarında olduğumuzu söğlemek istiyoruz. İsmail Üstün hoca yaptığı konuşmada;Bizlerin burada sizlerin çocuklarına eğitim vermemz bizleride çok mutlu etmektedir,bir çok Afrika ülkesinde bu faaliyetletlerimiz devam etmektedir çocuklarınıza bir şeyler öğretebilirsrk ne mutlu bizlere. Ih-Da vakıf başkanı İhsan Dağoğlu yaptığı konuşmada;Muhsin Şerif beye böğle güzel bir eseri Malindiye kazandırmada öncülük ettiği ve bu eserein yapımına bizleri de ortak ettiği için teşekkür ederek,İnşallah burada çocuklarımızın eğitimi güzel bir şekilde verilir ve tüm katılımcılara bugün burada kendilerini yalnız bırakmadıklarından dolayı teşekkür etti. Şeyh Ahmed Ahmed el-Bedevi hoca efendi yaptığı konuşmada;Kardeşlerim,bu insanların nereden geldiklerini biliyormusunuz?İslam Aleminin son halifesin yaşadığı topraklardan geliyor bu insanlar,Halife'nin yaşadğı dönemlerde müslümanların birbirinden haberi vardı aralarında bır uyuşmazlık yoktu İstanbuldaki Halife bizlerin yaşadığı topraklarda(Yemen)yaşayan müslümanların durumundan haberdardı ne zamanki Hilafet kaldırıldı buğün müslümanlar bu hale geldi.İşte bugün bu insanlarda dedelerinin geçmişte yaptıklarını devam ettirmeye çalıışıyorlar bu yüzden bu insanlara her zaman sahip çıkın yardımcı olun, ben Allah'tan bu insanlara her daim yardımcı olmaları için dua ediyorum. Programdan sonra kılınan öğle namazının arkasından misafirlere yemek ikramı yapıldıktan sonra program yapılan dua ile son buldu.(Malindi 2014)
  • Malindi(2014)
  • Şeyh Ahmed Ahmed el-Bedevi hoca efendi ve vakfımızın doğu Afrika gönüldaşları;İsmail,İbrahim,Mahmut ve İlkay hocalar.Malindi(2014)
  • Malindi(2014)
« Tüm Haberler