WATERLOO CAMİİ-AÇILIŞ /SİERRA LEONE

08.12.2013

Waterloo/SİERRA LEONE: 6 Aralık Cuma günü yapılan program bölge halkının gösterdiği büyük alakadan dolayı coşkuyla geçti.Öğleki 150-200 km mesafede bulunan şehirlerden gelenlerin sayısı az değildi.

Programa gelen kabile başkanları cemiyet temsilcileri söz alarak vakfımızın çalışmaları hakkında görüşlerini belirtmişlerdir.

İlk olarak caminin imamlığına atanan Sheik Racheed konuşmasında:Şehrimize böğle bir eseri kazandıran İh-da vakfı yetkili ve Afrikadaki temsilcilerine teşekkür ediyor ve yüce Allah'tan bu insanları hep korumasını diliyorum. Ben bu caminin baş imamı olarak bu insanlara söz veriyorum burayı çok güzel koruyacağım.

İkinci olarak Bo şehrinin temsilcisi Muhammed Jalloh yaptığı konuşmada : Biz Bo halkı olarak bugüzel caminin açılışına katılmaktan dolayı çok mutluluk duyuyoruz. Biz Allah'a Ih-da vakfın'a daha da güzel eserler yapmasını nasip etmesi için dua ediyoruz.Bo şehrinin nufusu bir milyonun üzerinde olup yüzde sekseni müslümandır. Maalesef burada bulunan camiler çok eski olup aynı zamada temiz içme suyumuz yoktur. Dolayısıyla Ih-da yetkililerini şehrimize davet ediyoruz.

Daha sonra Freetown Hijab sisters cemiyetinden Hajiya Fatma yaptığı konuşmada : Biz bu iyiliklerinden dolayı Ih-da Vakfına çok teşekkür ediyoruz. Bizler çok mutlu olduk. İstegimiz vakfınızın bayanlara dönük bir islamı eğitim merkezi kurması, zira burada böyle bir eğitim kurulu yoktur. Hepiniz biliyorsunuz ki eğitim erkeklerde olduğu kadar kadınlar için de önemlidir. Bir kez daha çok teşekkür ediyoruz.

Sonra Head Man Lumpa kabile başkanı H.M. Konuşmasında : Bizlerde halkımız olarak vakfınıza çok teşekkür ediyoruz. Sierra Leone bir süre önce isyancılar tarafından yakıldı , yıkıldı.Halkımız zaten oldukça perişan ve fakir. Bu tip yardımlara daha çok ihtiyacmız var. Eminim bizlere çok daha güzel eserler yapacaksınız. Halkım adına sizleri saygıyla selamlıyor Sierra Leona'a bir kez daha hoş geldiniz.

Son olarak The Mende kabile başkanı söz alarak : Bugün benim hayatımın en mutlu günlerinden biri, bizim bölgemizde ilk kez böyle güzel bir cami yapılmıştır. Bu caminin yapımında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Bizde kabile olarak Ih-da Vakfından isteğimiz Sierra Leone' da 300 imanın eğitimleri için bir okul kurmalarıdır. Ih-da vakfına kabilemize yapmış olduğu yardımlardan dolayı teşekkür ediyoruz. Programın sonunda davetlilere yemek servisi yapıldı.

Bir sonraki hizmetler için yapılan toplu dua ile program sona erdi. 10.12.2013

• 06.12.2013 Waterloo